If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Evil Within 2 bude v otevřenějším prostředí

+ trailer, detaily, obrázky.

I druhé spekulované oznámení od Bethesdy se dnes ráno oficiálně zhmotnilo. The Evil Within 2 od Tango Gameworks nabylo reálných obrysů a vyjde odvážně v pátek 13. října pro PC, PS4 a X1. Debutový trailer:

Cover image for YouTube videoThe Evil Within 2 – Official E3 Announce Trailer

V pokračování tohoto survival hororu z dílny slavného Shinji Mikami se opět stanete detektivem jménem Sebastian Castellanos, stejně jako v jedničce. Tentokrát však zjistíte, že vaše dlouhá léta pohřešovaná dcera je naživu. Musíte proto najít pravdu, což znamená vstup do prostředí plného nočních můr a odhalení temných kořenů kdysi idylického města.

The Evil Within 2 se bude odehrávat v Unionu používajím mysl Lily jako své jádro. Vedle typických klaustrofobických prostředí, která připomínají první díl, se tak nově podíváte i do méně lineárních oblastí (patrně ten les z traileru a ulice města), které můžete prozkoumat ve vlastním tempu, slíbil výrobce.

"Budete se moci volně procházet po herním světě a nakouknout za každý roh, ale musíte mít na paměti, že to je pořád survival horor, takže zásoby střeliva a zdrojů budou omezené," uvedla Bethesda k tomu, co může trochu evokovat Silent Hill.

Mikami slíbil děsivý svět plný napětí a znepokojujících momentů, stejně jako možnost hráče vybrat si z vícero cest a taktik v jeho snaze o přežití. Ať už se postavíte zlu tváří v tvář za pomoci zbraní a pastí, nebo se raději budete plížit ve stínech, je to vaše jediná cesta k vykoupení.

Níže obal a první screenshoty na id Tech 6 enginu (ten z loňského DOOM):

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Evil Within 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments