If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Wolfenstein 2 potvrzen, osm minut videa z Ameriky

Příběh o odboji + obrázky.

Už víme, proč si Bethesda tak silně věří, že si troufne vypustit tuto FPS pouhý týden před Call of Duty WW2, přesně 27. října 2017 pro PC, PS4 a X1. Bude totiž zasazena do Ameriky, což rapidně zvýší šance na komerční úspěch - vidět žertujícího chlapíka v uniformě s hákovým křížem a s německým přízvukem objednat si v typické americké restauraci milkshake, to přeci jen nezažijete každý den. Debutových 8 minut cutscén a sestřihu z hraní:

Cover image for YouTube videoWolfenstein II: The New Colossus – E3 2017 Full Reveal Trailer

Spekulovaný Wolfenstein 2: The New Colossus od MachineGames byl tedy časně ráno oficiálně oznámen. A vypadá mnohem lépe, než se dopředu předpokládalo - vysoké produkční hodnoty i AAA ambice na úrovni Fallout 4, úplně někde jinde než spíš oldschoolový minulý díl The New Order.

Hrajete opět za BJ Blazkowicze, člena odboje proti nacistům, kteří okupují USA v alternativní historii roku 1961, tedy něco jako Homefront 2. Nejprve musí zlanařit vůdce pro hnutí odporu, aby mohl s okupanty bojovat v malém městě Roswell v Novém Mexiku, na postnukleárním Manhattanu a také v zatopených ulicích New Orleans, kde vám připomene Mafia 3 i přítomnost Afroameričanky s typickým účesem. To je další novinka ve Wolfovi: důraz na promakanou osobnost ostatních odbojářů (Anya, Caroline, Bombate, Set, Max Hass, Fergus, Wyatt) i spřátelení se s nováčky (Horton a Grace), které si na dlouho zapamatujete, to v sérii předtím nebylo.

Vyzbrojíte se jinak širokým devastujícím arzenálem s futuristickou technologií (Laserkraftwerk, Dieselkraftwerk) a zužitkujete nové speciální schopnosti, když se budete nějakými novými násilnými cestami probíjet zástupy pokročilých nacistických vojáků, kyborgů a uber-vojáků. Pouze vy jste totiž jedinou záchranou pro lidstvo a tím, kdo může odstartovat druhou americkou revoluci. Záležet bude na volbě herního stylu, jestli nacisty v čele s Frau Engel vykosíte hrubou silou nebo spíš stealthem, případně zda si vymyslíte vlastní strategii.

První screenshoty a obal:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Wolfenstein II: The New Colossus

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments