Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

30 minut živě hraného Assassins Creed Origins

Popsali jsme všechny novinky.

O téhle nevýznamné hře UbiSoftu víme prakticky vše z pátečního preview a slintali jsme nad ní včera u Microsoftu na Xbox One X, přesto nás dnes dokázala znovu ohromit. Výrobce totiž odvysílal půlhodinu živého hraní E3 dema Assassins Creed Origins (Alza.cz), které byste si neměli nechat ujít:

Watch on YouTube

E3 demo nereprezentuje ještě vyladěnou hru a začíná jízdou na koni do kempu. Vypustíte orla, který vám z výšky "otaguje" nepřátele a příležitosti v kempu. Nad hlavami nepřátel se nově ukazují í levely, což je úroveň jejich postavy ve smyslu akčního RPG. Zjistíte tak dopředu, že s někým by to byl neférový souboj, když má o dost nižší výbavu. Sejmutí nepřátel na vyšší úrovni je obtížnější, mají silnější zbraně a snesou více zásahů.

Luk se zápalným šípem podpálí ohniště, pak vypustíte lva, který se pustí do koně. Jak víme, veškeré NPC postavy mají své potřeby a životní náplň: NPC postavy vidí, že byl v místě pobíhá lev, takže se chytře schovaly na střechu. Zabitého lva pak prohledáte a získáte z něj materiál pro pozdější výrobu. Některé věci vám přinesou adrenalin využitelný v boji. Různé zbraně se nabíjejí rozdílně. Vojenské oblasti jsou prý fajn pro hledání výbavy. Hra vám nově oznamuje, když levelujete, a strom schopností má tři postupně vylepšovatelné větve - válečník (pro klasický boj), lovec (stealth postup), prorok (manipulace s prostředím). Hráči mohou postupovat tímto stromem, kudy chtějí, lze se soustředit jen na jedinou věc, abyste se třeba stali ultimátním bojovníkem.

Na plavbě na lodi dělá opět pobočka Ubi v Singapuru, s orlem lze prohlédnout okolí lodi a jak vidno, dohled do dálky je značný. Vše, co vidíme, běží na Xbox One X. Herní svět okolo vás žije, jsou tam rybáři, kteří uloví ryby, jdou je prodat na trh a v noci spát. Postava umí plavat a hledat poklady, ale je to pro ni nebezpečné, protože tam potká koupajícího se hrocha. Některé ostrovy jsou používány jako něčí základny a jsou tam stráže.

Egypt je známý díky své fauně a divokým zvířatům, což se prý tvůrci snažili zpracovat správně. Cizí lodě jde na dálku zapálit. Pak v demu navštívíte základnu s nepřáteli na mnohem vyšší úrovni, takže boj bude velmi těžký a postava umírá (důkaz, že to není dopředu narafičené video). Po úmrtí se objevíte v oáze, kam hned přiběhne váš kůň. Lze jezdit i na velbloudech a dalších zvířatech (každé má svou hodnotu). Předvádějící dojel až do Euhemeri, což je vensice, ale následně ukázaná mapa herního světa je obrovská. Města, pouště, oázy atd. Co asi bude Thieves Land? Pak poblíž potkáte otroka, kterého někdo mlátí a NPC vám odvětí v cutscéně, že vám do toho nic není. Jenže jste šerifem a tak dotyčnému sdělujete, že jestli otrok říká pravdu, odskáčete si to. Je to vedlejší úkol, prý tu budou stovky příběhů k vyprávění.

Pak postava nachází další kemp, kde se nejprve schovává v křoví a pak napíchne velkého nepřítele na tyč. Mezitím na něj útočí další, opravdu už nečekají na to, než ukončíte boj s tím předešlým. Postava umí vyšplhat na skály i věže, aniž by tam byly nějaké záchytné body. Z vyhlídky se kocháte zátokou a dohledem do značné dálky. V jiném questu pak byl něčí domov zkonfiskován a hrdina mu chce pomoci získat ho zpět. Ve hře bude více bojů na dálku a systém soubojů na to myslí, ale nic nebrání ani bojům na blízko.

Níže ještě další E3 trailer o tajemstvích Egypta - vydání Assassins Creed Origins je naplánováno na 27. října pro PC/PS4/X1:

Watch on YouTube

Read this next