If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Alternativní průchod Days Gone

O vlivu počasí a denní doby.

Taková kompenzace za čekání na The Last of Us 2 a částečně i reakce na xboxové zombíky State of Decay 2 byla od Sony předvedena nejen na konferenci sedmiminutovým videem, ale také přímo na E3 s alternativními průchody demem. Velkou roli totiž sehraje počasí a denní doba.

Například tak šlo nově spatřit hraní Days Gone (Alza.cz) v zasněženém lese za jiné denní doby a trochu jinou cestou, sledování potyčky ostatních přeživších zpoza kmene spadlého staletého stromu, boj s nožem či útok nemrtvých visících ve vzduchu.

Cover image for YouTube videoDAYS GONE - Snow Area Gameplay Walkthrough Demo E3 2017 (Alternative Route)

Dle slov tvůrců jsou nepřátelé silnější, když mrzne, takže musíte být mnohem ostražitější. Když zase prší, tak kapky deště ztlumí vámi vydávané zvuky a můžete tak zůstat déle neslyšeni. Hustota hordy zombíků bude ovlivněna denní dobou tak, jako by tomu bylo ve skutečnosti, pokud by hledali něco k snědku. Zkrátka všechno v Oregonu prý odpovídá realistickému ekosystému.

Tyto uvedené herní principy prý pomohou vytvořit dynamické události ve hře, takže když si popovídáte s kamarádem, zjistíte, že každý jste hrál trochu jinak, což se týká i vyprávění příběhu. Days Gone má být "brutálním testem survivalu", kde je pouze nepatrný zlomek přepadení předem naskriptovaný a může vás potkat prakticky cokoli. Pokud vás třeba Runner bude pronásledovat moc dlouho, pokusí se vás shodit z motorky. Když nebude opatrní a způsobíte zvuk, přivoláte tím nejen jiné lidi, ale i zombíky, což lze zase jindy využít ve svůj prospěch.

Prý budete moci hrát, jakým stylem chcete, a hra na to bude adekvátně reagovat. Jisté je však jedno: pokud nedisponujete masivními hodnotami staminy a pořádnou výzbrojí, vaše šance na přežití jsou mizivé. Motorka Deacona jinak poslouží nejen k přepravě, ale i jako takový mobilní inventář, byť unese pouze omezený počet zásob či zbraní. Fajn je, že se k ní můžete vrátit během postupu, abyste si něco doplnili. Molotovy koktejly, výbušniny, pasti či jiné věci, které si sami vyrobíte v systému výroby v reálném čase.

Cover image for YouTube videoDays Gone - What You Didn't See At The Conference
Cover image for YouTube videoDays Gone: Developer Walkthrough - IGN Live: E3 2017

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Days Gone

PS4, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments