If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

"PS4 má výkon jako pět let staré PC"

Slova tvůrce A Way Out.

Za zády má giganta EA, na kontě jeden velký hit (Brothers) a v přípravě další nadějná hra, která sklízí ovace ze všech stran (E3 dojmy), takže je v pozici, že si podobné výroky může dovolit, byť si s nimi moc přátel v Sony asi neudělá.

Tvůrce A Way Out, Josef Fares ze studia Hazelight, si troufl říct na plnou pusu to, co každý ví, ale nesmí se o tom moc mluvit, aby se nenakrkl zásadní obchodní partner:

"Chcete slyšet upřímnou pravdu? PlayStation 4 není tak výkonnou konzolí, jak se domníváte. Je silná jako pět let staré PC. Pokud by konzole byly výkonnné jako dnešní PC, dostávali byste úplně jiné hry. Vývojáři tráví většinu času tím, jak něco rozchodit na konzolích."

Aby bylo jasno, nemluvil o PS4 Pro, nýbrž o původní konzoli uvedené na trh v listopadu 2013, která samozřejmě od té doby s vnitřnostmi jako osmijádrové CPU 1.6GHz, Radeon GPU a 8GB RAM poněkud zestárla.

Pro Engadget dále prohlásil, že je přesvědčen, že lze vytvořit AAA vysokrozpočtový titul s inovativními herními mechanismy. Jen v to prý musíte naplno věřit a mít pro svou vizi vášeň. Narážel tím na kooperativní splitscreen design A Way Out, jaký ještě v moc hrách nebyl.

Cover image for YouTube video7 Things We Know After Playing A Way Out - E3 2017

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

A Way Out

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments