Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Anthem je sci-fi fantasy na rozdíl od Mass Effect

Upřesnění od BioWare.

Možná jste si mysleli, že nová značka od BioWare debutující na E3 půjde přesně ve šlápějích Mass Effect, ale to je omyl.

Anthem (Alza.cz) bude stylem vyprávění sci-fi fantasy, nikoli pouze sci-fi. Definici upřesnil šéf pobočky studia v Edmontonu pro CBC.

Science fiction je o věcech a divech, které se ocitají ve fiktivním světě, ale lze je adektvátně vysvětlit na základě skutečné vědy. Mezi příklady patří Star Trek, Mass Effect 1 či Prey.

Oproti tomu science fantasy bývá definováno jako vesmírná magie, která se příliš neobtěžuje hráči vysvětlit, jak je něco možné, namísto toho se vše soustředí na drama a zázraky. Do téhle škatulky patří Hvězdné války či Destiny.

Anthem má být scénářem a hratelností podobné filmům od Marvelu, kde rovněž zažijete mimořádné situace, aniž byste se museli příliš strachovat, proč se něco z toho děje. Zkrátka jste jedním z Freelancers, skupiny vyslané na vzdálenou planetu, aby zachránila lidstvo.

"Od Mass Effect se Anthem bude lišit tím, že chce hráče v první řadě zabavit tím, že je vezme na exotickou a bujnou cizáckou planetu, kterou můžete prozkoumat sami či s přáteli," uvedl tvůrce.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Anthem

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments