Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Od Jade Empire 2 teď rozptyluje další Dragon Age

Upřímná výpověď.

Kreativní mozek BioWare se nechal slyšet, proč jsme od nich zatím neviděli pokračování akčního RPG z asijského prostředí, která byla ještě pro první generaci Xboxu (2005) a později PC.

"Abyste mohli hru jako Jade Empire 2 vytvořit, potřebujete k tomu dvě věci: ty správné zapálené vývojáře v pořádné kapacitě a pak také průzkumy trhu, abyste si byli dopředu jisti, že lidé si dnes takovou hru koupí," uvedl upřímně v podcastu.

S tou první podmínkou teď mají BioWare problém, protože všechny vývojáře a vedoucí členy, kteří by se do eventuálního Jade Empire 2 rádi pustili a mají pro něj v hlavě vizi, nyní plně vytěžuje práce na dalším dílu Dragon Age (první info o něm zde).

Nemáme to prý chápat tak, že by Dragon Age zabilo Jade Empire, ale taková je prostě realita. A než svěřit značku někomu jinému, kdo ji pokazí, to je asi lepší, ať raději nadále spí.

"Byl bych blbec, kdybych tvrdil, že jsme Jade Empire 2 nikdy nezvažovali, dokonce pro něj mám vymyšlený i příběh. Když dnes může být obnoveno Beyond Good and Evil 2 po 15 letech, tak něco podobného není vyloučeno ani u Jade Empire," naznačil Mark Laidlaw, kdy by se tak asi na hru mohlo dostat.

Otázkou ovšem zůstávají ty průzkumy trhu, které zjevně preferují nástupce úspěšného Inquisition nebo nové kousky typu Anthem než riskantní podnik v podobě oživení staré značky.

Read this next