Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vykrádá Beyond Good and Evil 2 Piráty z Karibiku?

Nápadná podobnost.

Jak si UbiSoft dal záležet, aby vše okolo znovu-odhalení Beyond Good and Evil 2 zvládl na jedničku (raný prototyp, hra je v nulté fázi vývoje), jedna věc mu unikla a ihned se toho samozřejmě chytla média.

Ve vývojářském deníčku o tom, proč potřebujete posádku své lodi, se mezi postavami objevila jedna starší dáma, která jako by vypadla z oka Mistress Ching z filmových Pirátů z Karibiku:

Vlevo artwork z Beyond Good and Evil 2, vpravo film

Podobnost je tak silná, ať už jde o vlasy, oděv či šperky, make-up či šperky (Wikipedia), že tady nemělo smysl cokoli zapírat. UbiSoft proto rychle po vypuknutí kauzy zareagoval a z videa na YouTube už dotyčná zmizela:

Watch on YouTube

Jak se taková věc vlastně mohla stát, ptáte se? Velmi jednoduše. Grafik UbiSoftu dostal za úkol určité směřování hry a stylu postav, "aby ta paní vypadala nějak zhruba jako ta z Pirátů z Karibiku". Je běžné, že se produkty zábavního průmyslu vzájemně inspirují, není to nic nestandardního. Takže grafik patrně do pracovní verze artworku šoupnul předlohu, jenže ji pak ve zveřejněném videu zapomněl nahradit "vlastní verzí" toho samého.

Read this next