If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Žaloba na Bethesdu kvůli Fallout 4 reklamě

Nelíbí se zpěvákovi.

Zaobírat se něčím takovým skoro po dvou letech je poněkud zvláštní, ale koukají z toho snadno získané peníze, tak proč to nezkusit, když by to mohlo zajistit vnoučata.

Nějak tak možná uvažoval americký zpěvák, který se v současných 77 letech rozhodl zažalovat Bethesdu za použití jeho skladby The Wanderer v TV reklamě na Fallout 4 (Alza.cz).

Dion DiMucci je přesvědčen, že tato slavná hra zobrazuje "odporné a morálně neobhajitelné scény, které nemají žádnou přidanou hodnotu a kde je násilí glorifikováno jako nějaký sport". Nepřeje si proto, aby s ní byl jeho song jakkoli spojován.

Cover image for YouTube video

Bethesda ho samozřejmě nepoužila neoprávněně, nýbrž si svého času obstarala řádnou licenci od vydavatelství Universal. Jenže zpěvák se domnívá, že to prý nestačí, že si měla sehnat i svolení přímo od něj, jelikož na takové "šeredné" využití se údajně jeho smlouva s Universal nevztahuje.

DiMucci proto míří k soudu a po výrobci Fallout 4 požaduje odškodné milion amerických dolarů, jelikož "další dostupnost traileru mu způsobuje nenapravitelnou újmu".

Tyto reklamní spoty jsou dle jeho názoru závadné, jelikož obsahují opakované vraždy lidí v šeru a dystopickou krajinu, kde zabíjení a fyzické násilí neslouží k ochraně nevinného života, nýbrž se jen snaží zalíbit mladým zákazníkům", praví se v žalobě.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Fallout 4

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments