Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Halo 5 dostane 4K update pro X1X

+ zpětná kompatibilita starých dílů.

Začátkem prázdnin přišel Microsoft s několika menšími oznámeními týkajícími se série Halo - možná i pro uklidnění hráčů, kteří po absenci Halo 6 na E3 nebyli úplně spokojeni.

Tak předně: spolu s listopadovým uvedením konzole Xbox One X na trh bude ke starší hře Halo 5 Guardians (Alza.cz) uvolněna aktualizace s plnou podporou 4K rozlišení. Více informací prý bude zveřejněno později.

Nabídku zpětně kompatibilních her pro Xbox One pak v průběhu tohoto roku rozšíří čtveřice starších dílů z této série: konkrétně Halo 3, Halo 3: ODST, Halo 4 a Halo: CE Anniversary!

"Každá z nich bude obsahovat kampaně, multiplayer, bude podporovat hraní přes LAN na Xbox One a hraní přes LAN mezi Xbox One a Xbox 360! Navíc každý balíček map pro Xbox 360 hry Halo bude dostupný na Xbox Store úplně zdarma, abyste si vychutnali plnohodnotný multiplayer se vším, co k tomu patří," uvedl MS.

Ten také připomněl, že poměrně přehlížená strategie Halo Wars 2 (Alza.cz) se od své premiéry v únoru dočkala pravidelného přísunu aktualizací, oprav a obsahu, který vylepšuje zážitek z hraní všem uživatelům na Xbox One a Windows 10. Během posledních čtyř měsíců se majitelé permanentky (Season Pass) dočkali obsahových aktualizací a další dva měsíce v podobném režimu je ještě čekají.

Mezitím by se hráči měli poohlédnout po podzimním "prémiovém" rozšíření s názvem Awakening the Nightmare, které bude obsahovat úplně novou kampaň z perspektivy Zatracených (The Banished). Krom nich se vrátí i prastarý smrtelný nepřítel Záplava (Flood) dva velitelé Zatracených a do hry přibude i úplně nový režim Terminus Firefight.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Halo 5: Guardians

Xbox One

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments