Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Domácí Mini DayZ opanovalo mobilní hitparády

Původně 2D webovka zdarma.

Když se Bohemce nepodařilo maximálně kapitalizovat popularitu "velkého" DayZ, které se ani po více než třech letech nepřehlouplo z Early Access do finálky a které předstihla řada jiných survival her na Steamu, tak si aspoň může připsat na konto využití tohoto známého názvu pro úplně jinou hru, kterou paradoxně opět nevymyslela sama. A co naplat, že je šířena zdarma i bez jakýchkoli mikrotransakcí, tudíž na ní české studio prakticky nic nevydělá (stejně jako na kontroverzním Argo z fondů EU).

Mini DayZ, 2D hra s retro grafikou, původně od fanoušků pro webový prohlížeč, nyní slaví úspěch na mobilech. Po vydání 3. července pro iOS a Android se vyhoupla do čela hitparád žánru ve stovce zemí světa a zaznamenala už přes dva miliony downloadů.

Oficiální tisková zpráva od Bohemia Interactive zdůrazňuje, že Mini DayZ jde ve šlápějích slavné předlohy a nabízí hardcore permadeath survival zážitek od malého týmu tvůrců (Mikhail Azovskikh coby hlavní vývojář a Konstantin Kolk v roli grafika) pro jednoho i vícero hráčů.

Watch on YouTube

Černarus prozkoumáte z jiné perspektivy, než jste zvyklí, budete klasicky bojovat se zomíbky, hledat jídlo a zásoby... A po aktualizaci 1.4 už také ovládat vozidla, vyrábět nové předměty, lovit divokou zvěř pro jejich kůži a maso. Navštívíte také nové oblasti jako Narvakia, kde teploty na sněhu prudce klesnou a může vás to stát život.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

DayZ

PS4, Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments