Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Konec podpory Windows XP a Vista ve hrách Blizzardu

Musíte upgradovat.

Chcete-li nadále hrát World of Warcraft (Alza.cz), StarCraft 2, Diablo 3, Hearthstone a Heroes of the Storm, musíte přejít na novější operační systém.

Tento vzkaz poslal hráčům Blizzard, který od letošního října přestane oficiálně podporovat Windows XP a Windows Vista, na nichž už třeba Overwatch nerozběhnete.

Pokud jste v klidu, že to je jen taková proklamace, která pak nemusí platit, dokud nemusíte s nějakým technickým problémem kontaktovat zákaznickou podporu a ta vás pošle do háje, přečtěte si následující slova výrobce z fór Battle.net:

"Uvedené hry už na těchto starších operačních systémech nebudou běžet. Doporučujeme proto všem hráčům, kteří je stále používají, aby přešli na novou verzi OS."

Blizzard argumentuje tím, že od XP/Vista už vznikly tři nové verze Windows a že většina jeho publika na ně dávno přešla. Počet hráčů na starých OS je prý už zanedbatelný a samotný Microsoft je přestal podporovat už ve 2009 či 2012.

Kdy přesně ke změně dojde a jakým způsobem, např. zda opatchováním starších titulů nebo ověřováním operačního systému na Battle.net před spuštěním, zatím není známo, ale zazněl slib upřesnit to později.

Watch on YouTube

Read this next