Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tekken 7 nejúspěšnější hrou června v USA, frčí i zlatá PS4

+ jak běží Skyrim na Switch?

Tahle bojovka nesklidila v recenzích jen samou chválu a nadšení, ale to nevadí, protože značka je natolik silná, že to dokázala utáhnout hlavně na ni. Tekken 7 (Alza.cz) se stal nejúspěšnější hrou minulého měsíce v USA.

Na dalších místech žebříčku sestaveného dle výše tržeb bodují Injustice 2, Grand Theft Auto 5 a Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy (Alza.cz) - dle tvrzení Activision nejlépe prodávaná krabicovka celosvětově za červen, ačkoli byla na trhu pouhé dva dny.

Ve zbytku TOP10 se pak umístily hlavně hry Nintenda pro Switch, jako Arms (250 tisíc krabicovek plus digitálky), Zelda: Breath of the Wild (145 tisíc krabicovek), Mario Kart 8 (180 tisíc krabicovek plus digitál), Overwatch, NBA 2K17 a Horizon Zero Dawn.

Až za nimi jsou ve druhé desítce Ghost Recon Wildlands (stále dle NPD největší hit celého roku 2017), Black Ops 3, MLB 17 The Show, Rainbow Six Siege, Call of Duty Infinite Warfare (nejúspěšnější hra uplynulých dvanácti měsíců), Battlefield 1, FIFA 17 či Forza Horizon 3. Naopak hořké zklamání zažívá Prey, které po květnovém debutu úplně zmizelo z hitparád a to i dle jednotlivých platforem (více zde).

V oblasti hardwaru zvítězila v červnu v USA opět PlayStation 4, konkrétně nejvíce frčel nový Slim model ve zlaté barvě s 1TB harddiskem (aktuálně zlevněný na Alza.cz). Dle auditora trhu šlo o dosud nejsilnější červen pro PS4 za poslední roky.

Útrata amerických zákazníků za hardware meziročně vzrostla o 19 procent, za což vděčí hlavně Switch od Nintenda, ačkoli jinak nákupy přenosných handheldů klesly oproti 2016 o 40 procent. Podívejte se na první video, jak běží Skyrim právě na Switch:

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Tekken 7

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments