If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Profi hráči Overwatch si vydělají přes milion ročně

Pravidla Blizzardu pro ligu.

Normálně se sice progamingem nezabýváme, ale toto stojí za pozornost. Blizzard totiž přiblížil, jak bude fungovat jeho profesionální liga v Overwatch (Alza.cz.

Máte tak důvod, proč se snažit vyniknout a být lepší než 30 milionů zbývajících hráčů této mainstreamové střílečky. Výnosy jsou totiž vyšší než jindy v podobných případech a prosadit se mohou i relativně neznámí hráči mimo zavedené špičkové týmy, kteří jsou prostě jen dobří a splňují všeobecné právní podmínky.

Cover image for YouTube videoOverwatch League: The Path to Glory

Kdo bude do první sezony ligy vybrán, což proběhne v období mezi srpnem a říjnem, a podepíše roční smlouvu, může se v nové kariéře profesionálního hráče těšit na pohádkové příjmy.

Garantován je minimální plat pro hráče 50 tisíc dolarů ročně, tedy více než milion korun. Hrazeno bude i zdravotní pojištění a důchodové pojištění.

Týmy musejí rozdělit aspoň 50 procent týmových bonusů (celkově částka v milionech dolarů) přímo mezi samostné hráče (nad rámec jejich základního platu), určil Blizzard. Také jim týmy musejí zajistit ubytování a adekvátní podmínky pro trénink během celé sezóny, které splňují parametry Overwatch ligy. Každý tým musí mít mezi šesti až dvanácti hráči, kteří se mohli narodit kdekoli na světě.

Cover image for YouTube videoLet's Four-Play Overwatch

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Overwatch

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments