Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA se (ne)vyjádřili k odbytu Mass Effect: Andromeda

Stále nic nevíme.

Jelikož Mass Effect: Andromeda (Alza.cz) vyšla (patrně záměrně) až na konci března, vymáčkli se EA na její téma až během nynější fiskální konference za další čtvrtletí, tedy mezi dubnem a červnem. Je to podruhé, co se tak stalo (po květnovém vyžvýknutí se k vlažnému přijetí).

Prodejní čísla ani tržby jsme se raději ani tentokrát nedozvěděli, nejspíš se není čím chlubit. Kdo ale pozorně poslouchal, mohl zaslechnout aspoň pár okrajových, neurčitých zmínek o nástupci této kdysi slavné trilogie BioWare.

Finanční ředitel EA Blake Jorgensen uvedl, že "Andromeda byla výrazným přispěvovatelem k digitálním prodejům v daném období". Źe plná PC verze i konzolové downloady i díky tomu u celé firmy mohly zažít meziroční nárůst. A že se Andromeda podílela na fajn meziročních výsledcích během jara, byť zásluhu na tom měla zejména pokračující poptávka po FIFA.

To je vše, nic jiného EA bohužel dnes neuvedli - žádné plány s DLC, nic o případném pokračování, takže ty drby o uložení série k ledu jsou zřejmě pravdivé.

Během hodinové konference firmy byl oproti tomu Battlefield zmíněn dvacetkrát (celkem 21 milionů hráčů), Madden třicetšestkrát a FIFA dokonce čtyřicetkrát (meziroční nárůst unikátních hráčů Ultimate Team o 11%, u The Sims 4 na PC zase o 20%). I to svědčí o tom, že EA by teď na Andromedu nejraději zapomněli a dál s ní nepočítají.

Watch on YouTube

Hra byla nedávno zlevněna ani ne na pětistovku, bylo z ní odstraněno Denuvo, dá se vyzkoušet v desetihodinovém trialu a postupně je vylepšována.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect: Andromeda

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments