Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dead Rising 4 těžce selhal. Proč?

Výsledky Capcomu i o RE7.

Kdepak, tohle Capcomu neklaplo. Doufat, že hra prorazí díky opětovné spolupráci s Microsoftem (jako u exkluzivní jedničky) a exkluzivitě pro Windows 10 a Xbox One (časová exkluzivita) se ukázalo být úplně mimo mísu, časy se holt mění. A je to důrazné varování pro ostatní výrobce, aby na PS4 nezapomínali.

Dead Rising 4 (Alza.cz) totiž komerčně neuspěl, musel dnes s pravdou ven Capcom v souvislosti s finančními výsledky za minulé čtvrtletí, kde hlásí meziroční nárůst tržeb o 7 procent.

Ani dodatečné uvedení hry na Steamu v březnu (taková znouzectnost) nepomohlo k solidnějším prodejům (SteamSpy hlásí jen 55 tisíc majitelů, čísla z Windows Store předtím neznáme).

Takže čtyřka ani po více než půl roce od prosincového vydání nedokázala dosáhnout milionu prodaných kusů. Capcom přitom předpokládal dva miliony. Nejúspěšnějším dílem této zombie série tak zůstává dvojka, která si našla tři miliony majitelů.

Watch on YouTube

Naopak docela to ujde s bojovkou Street Fighter 5, která za uplynulý rok hlásí expedici dalších 300 tisíc kusů a je tak na celkovém 1,7 milionech kusů.

Lednový, kritiky vychvalovaný Resident Evil 7 (Alza.cz) si během jara polepšil na 3,7 milionu kusů (pořád mluvíme jen o expedici do obchodů), což je na jednu stranu slušné. Nicméně v porovnání s předchůdci stále nic moc (RE5 9,5 milionu a RE6 8 milionů, i díky milionovým nárůstům z Gold či HD remaků). Celoživotně je tahle hororová série na pěkných 78 milionech kusech.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dead Rising 4

Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments