If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Analytik: Mafia 3 je odpad, přesto se prodávala

Argument k japonským hrám.

Populárním tématem pro diskuse v herní branži je rostoucí poptávka po hrách vyrobených v Japonsku. Nejde už zdaleka jen o Dark Souls, ale také o Resident Evil, Final Fantasy, Nioh, Nier Automata a další.

Michael Pachter s tím ale nesouhlasí a nadále si myslí, že japonské hry jsou irelevantní pro masové publikum. Zvláštní je, co použil k argumentaci svých názorů:

"Na japonských hrách ve větším měřítku skutečně nezáleží. Ano, Persona 5 se prodaly 2 miliony kusů. Ale podívejte se na kus odpadu jako Mafia 3 (Alza.cz), kterého se přesto prodalo (vyexpedovalo) 5 milionů kusů, i když šlo vyloženě o odpad. Na odbytu jen 2 miliony kusů tedy nikdo nezbohatne."

Analytik dodává, že proti Persona 5 jinak nic nemá, líbí se mu, jako jeden z mála titulů mimo těch od Kojimy a Nintenda. To prý patří mezi čestnou výjimku, která dokáže vybočit z pravidla, protože vše dělá odlišně než ostatní.

"Možná se časem vynoří nějaké Final Fantasy, které dokáže dosáhnout na 10 či 20 milionů kusů, ale jinak platí, že jednou z mála japonských her, které zaručeně fungují na zákazníky na Západě, je Metal Gear. Některé prostě zaujmou na Západě, jiné pouze v Japonsku, protože jejich styl se nedá dobře převést do ostatních kultur," vysvětlil Pachter pro GamingBolt.

Série Mafia nepatří mezi jeho favority dlouhodobě. Už u dvojky v roce 2010 upozornil, že její průměrné recenze jsou pod očekáváním a že pravděpodobně nedosáhne zisku kvůli dlouhému vývoji. U loňského třetího dílu zase vypíchl pozdější negativní recenze s nižšími známkami, které prý měly mít vliv na odběr dalších kusů do obchodů. Prodeje hry k dnešnímu dnu ovšem neznáme.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia III

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments