If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Gran Turismo 7 se neplánuje, ale auta už snímají pro specifika PS5

+ jaké rozlišení zvládne?

Bylo by asi divné, kdyby odpověděl něco jiného. Fanoušci by si pak mohli usoudit, že raději počkají na další díl, jenže ten může být vzdálen mnoho let.

Když se šéfa japonského studia Polyphony Digital optali na případné pokračování, zazněla nejprve reakce jak z učebnice PR:

"Gran Turismo 7 momentálně neplánujeme. Naše veškeré snahy se soustředí na říjnové Gran Turismo Sport (Alza.cz) a až bude venku, tak pak na jeho DLC, která budou následovat."

Kazunori Yamauchi také pro Finder promluvil na téma budoucnosti, kde neponechávají nic náhodě a náležitě se na ni připravují již dnes.

Neuvěřitelnou míru detailů doložil přiblížením kamery k jednomu kolu, čehož si v rychlosti 300 kilometrů za hodinu při jízdě z Mount Panorama nemáte šanci všimnout, přesto ve hře jsou.

"Zabere nám šest měsíců, než do hry vytvoříme jediné auto. Na poměry PS4 Pro je až zbytečně naddimenzované. Ale vše děláme s ohledem na budoucí generace konzole, nikoli pro ty, které vídáme na trhu dnes," vysvětlil tvůrce, který nejspíš ví něco, co veřejnost ještě ne...

Jinými slovy, studio už nyní dopředu myslí na PlayStation 5, aby nemuselo grafické podklady a modely aut potom pracně vytvářet znovu, čímž si ulehčí práci a také to vysvětluje, proč mělo Gran Turismo tolik let pauzu:

"Myslím, že by nebyl problém, aby to pak eventuální PS5 rozběhla v rozlišení 8K," utrousil Yamauchi pro reportéry, které provázel kancelářemi.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gran Turismo Sport

PS4

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments