If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zákaz snímacích programů v Destiny 2

+ o prozatímním zájmu.

Běžných hráčů se to nijak nedotkne, hlavně YouTuberů či exhibicionistů před kamarády, přesto to je docela zvláštní a jde to proti současným trendům, které velí, aby hry podobné funkce podporovaly.

Destiny 2 na PC (Alza.cz) nebude podporovat prakticky žádné programy třetích stran pro snímání kompletní obrazovky či streamování hry na internet, jako jsou OBS či XSplit. Zapomenout můžete i na využití obdobných aplikací ke stejnému účelu, jako jsou Dxtory, Razer Cortex či Fraps.

Fungovat bude jen speciální hardware pro zachytávání výstupu (jako Elgato či AVerMedia) a režim hraní v okně. Bungie to v předstihu oznámili ve FAQ, kde se jim nezamlouvají ani některé aplikace pro hlasovou komunikaci, takže se tam raději mrkněte, abyste nebyli mezi postiženými.

Není jasné, co je k tomu vlastně vede, jestli pouze technická nekompatibilita enginu hry, snaha o zatajení framerate na počítačích či opatření proti potenciálním podvodníkům. Případně zda to není schválně kvůli tlačence vlastních řešení či budoucích funkcí pro PC verzi přes Battle.net.

Cover image for YouTube videoDestiny 2 – Official Open Beta Launch Trailer

Druhý díl této sci-fi onlinovky jinak hlásí větší počet přeobjednávek, než měla v té samé době jednička, i větší počet účastníků v betatestech. Je to vesměs logické, před lety to byla neznámá nová značka, teď je to už pokračování, které je známější.

Activision se jinak vytasili s průzkumem od Nielsena, dle nějž je tato zářijová hra číslem jedna v očekávanosti a v tom, co si lidé příště koupí. Ohlasy na betu prý byly "univerzálně pozitivní" jak od hráčů, tak od médií.

Destiny 2 prý bude přístupnější širokému publiku než jednička a také má globálnější zásah, když podporuje více lokalizací (čeština samozřejmě absentuje). Nadále platí záměr intenzivně hustit do hráčů spoustu pravidelného přidavného obsahu, aby vůbec neměli čas vydechnout, tedy něco, co se u prvního dílu tak úplně nezadařilo. Na Xbox One zabere základní plná verze 29 GB.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Destiny 2

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments