If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bez mikrotransakcí a řádné kampaně v Gran Turismo Sport

Ale 85% obsahu prý pro offline.

Nikdo menší než samotný Kazunori Yamauchi, zakladatel a šéf studia Polyphony Digital, to nemohl potvrdit.

Gran Turismo Sport (Alza.cz) nebude obsahovat jakékoli mikrotransakce, čímž se dost odliší od většiny ostatních her, i od předešlého Gran Turismo 6, kde se vyskytovaly.

Zaznělo to během rozhovoru s Gema Show Indo na nedávné akci PlayStation Experience v Malajsii.

Vše souvisí se zaměřením hry hlavně na soupeření živých závodníků, kde by kupování si výhod za skutečné peníze mohlo zkazit férovost.

Cover image for YouTube videoGran Turismo Sport Single-player Gameplay | PlayStation Underground

Tradiční singleplayerovou kariéru, kde postupně sbíráte co nejvíce vozů (jako v minulých dílech série), zde proto nečekejte. Kampaň v GT Sport je "jen" o čtyřech módech se 150 výzvami, které čekají na zkompletování.

V Driving School se naučíte základní řidičské dovednosti. Mission Challenge vás posadí do určitého vozu a rozdáte si to na čas nebo s počítačovým protivníkem (jako Drive Challenges v PSP odnoži). Circuit Experience vás zdokonalí v tom, jak na okruzích jet tu správnou stopu a kde přesně máte začít před zatáčkami brzdit.

A konečně poslední mód Racing Etiquette vás přezkouší ve znalosti vlajek, signálů, chování za safety car a dalších pravidlech před nastoupením do online závodění. Speciální události této kampaně pak odemknou další vozy a dovolí vám získat digitální licenci, která je nezbytná pro účast v online kláních.

Jak vidno, vše je to tedy hlavně takový tutoriál, příprava na mulťák. Kdo by doufal v hluboce propracovanou kampaň, která vás odmění a přinesla by různé šampionáty v singlu, odejde z GT Sport zklamán. Snad to později napraví nějaké DLC...?

Když se toto zjištění z TeamVVV a dalších preview provalilo, tvůrci začali uklidňovat, že 85% obsahu hry je prý určeno pro offline (mezi to se počítá i editor polepů a Scapes neboli Photo mód) a jen těch zbylých 15% pro online. A teď si vyberte.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gran Turismo Sport

PS4

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments