Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Považováno za fiasko: Tales From the Borderlands

Špatné prodeje vs. kostra týmu.

Když se minule řešila případná druhá řada, dostali jsme diplomatické zdůvodnění, proč se konat nebude.

Jenže nyní několik vývojářů z Telltale Games v Campo Santo Quarterly Review oficiálně přiznalo, že Tales from the Borderlands interně považují za velké fiasko.

Komediální sci-fi adventura na motivy univerza ze střílečky od Gearboxu byla recenzenty velmi chválena, přesto se prodávala tak špatně oproti předpokladům, že vývoj celé řady byl dokončen jen zbylou kostrou týmu, kteří to dělali dobrovolně v přesčasech.

"Prodeje Tales from the Borderlands nebyly dobré," lamentoval šéf tvůrců Nick Herman, aniž by prozradil přesná čísla. "Sice jsme na tomto projektu neprodělali, ale když to srovnáme třeba s The Walking Dead, bylo to úplně někde jinde."

Studio se proto rozhodlo předčasně ukončit vývoj a převelet autory na jiné, lukrativnější projekty. Na dodělání zbyl pouze jediný člen z každého oddělení, což je prý velmi málo na to, aby se jim podařilo epizodu dokončit.

Kritici přitom paradoxně byli z posledních dvou epizod nejvíce nadšeni a žádných potíží si nevšimli. Jako by fungovalo nepsané rčení, že když se něco dělá jen z vášně a zapálenosti pro věc, nikoli pro peníze, bývá to často tím nejlepším.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Tales from the Borderlands

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments