Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Biomutant už oficiálně i s báječným filmečkem

Všechny detaily a obrázky.

Dost možná největší oznámení na letošním Gamescomu přišlo hned v úvodní den týdne. Od bývalých tvůrců Just Cause a Mad Max, kteří odešli ze studia Avalanche a založili si vlastní, pochází akční kung-fu RPG BioMutant. V něm vám bude hrdina mutovat přímo před očima. Debutový filmeček s touto směsí mývala a lišky, kterou si nepochybně ihned zapamatujete:

Watch on YouTube

Co jsme v návaznosti na sobotní únik dozvěděli? Boje budou probíhat v reálném čase a stanou se kombinací útoků na blízko, zbraní a schopností. Gró hry spočívá ve vysoce přizpůsobitelném hrdinovi jako v nějakém MMO: bionika mu zajistí silné umělé části těla, zatímco mutace zase prý obstarají fyzické změny a speciální síly. To vše má zařídit vysokou znovuhratelnost a hluboký vývoj postavy.

Co nebývá v postapokalyptických RPG zvykem, zato to známe z her typu Just Cause, bude pilotování celé plejády dopravních prostředků: přizpůsobitelného mecha, vodních lyží, horkovzdušného balónu či dokonce UFO. Společnost vám budou při putování dělat mechaničtí parťáci, opět přizpůsobitelné živé robotické hračky.

Poslední nosnou vlastností je prý kreativní, otevřený systém výroby zbraní či výbavy. Prozkoumávat budete tři systematicky generované světy, podsvětí a dokonce i malý solární systém, což svědčí o obrovských ambicích tvůrců. Aby to nebylo jen o vyblbnutí se, nemá chybět interaktivní příběh s kontextovým vypravěčem, s nímž si vytvoříte vlastní příběh o přežití v tomto pestrobarevném vibrujícím světě.

První screenshoty ve vysoké kvalitě, které unikly z Amazonu - k vydání dojde nejdříve koncem roku 2018 pro PC/PS4/X1:

THQ Nordic dokonce už představili i sběratelskou edice za 120 dolarů:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Biomutant

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments