Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Krutopřísné srovnání: Tomb Raider na X1X vypadá lépe než na PC?

Krapet až nenažranost.

Již základní hra před necelými dvěma lety na Xbox One působila po grafické stránce parádně, takže to, co se zde bude řešit, je možná až taková "nenažranost" či nevděk. Jde totiž o to, jestli Rise of the Tomb Raider (Alza.cz) vypadá lépe v nové verzi pro Xbox One X (včerejší výčet vychytávek) nebo na starém dobrém PC.

Watch on YouTube

Soudě dle videosrovnání vychází jako vítěz hra na X1X, protože údajně obsahuje některé přidané efekty (anisotropic filtering?), které na PC nebyly k zapnutí (ani tam není aktivován PureHair). Nemluvě o verzi Lary pro PlayStation 4 Pro (záběry jen v 1080p), která nezvykle odchází jako poražený, byť to je nutno brát s velkými uvozovkami.

Debata je zahnána až do takových extrémů, že je důležité, jestli Tomb Raider ve 4K podporuje "jen" 60 snímků za vteřinu nebo běží ve vyšším frameratu, protože na mimořádně nadupaném počítači lze hru vyhnat až do 120fps ve 4K.

Existují však i podezřívavé názory, které pochybují o tom, že by PC verze ve videosrovnání byla na maximální kvalitu, protože nekoresponduje s některými obrázky, dle nichž je grafika na počítači mnohem lepší (komprese YouTube?).

Ať tak či onak, tohle téma bude do budoucna zajímavé sledovat (například komentáře tvůrců), jestli bude grafika multiplatformních her letos v listopadu lepší na Xbox One X nebo na PC.

Read this next