Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sonic Mania otravuje s Denuvo a připojováním při každém spuštění

Tvůrci to zamlčeli.

Když v půlce srpna vylezly recenze Sonic Mania (Alza.cz), šlo o nejlépe hodnocený díl ježka za posledních 15 let, s průměrem PS4 verze na Metacritic okolo 86 procent a mnoha devítkami.

Jenže teď, když tahle retro arkáda pro PC s dvoutýdenním zpožděním vyšla, vyšla najevo nemilá skutečnost: součástí hry je neoblíbená ochrana Denuvo a při každém jejím spuštění je vyžadováno připojení na internet, aby si tam něco ověřila.

To samozřejmě rozčarovalo zákazníky na Steamu, protože o tom předtím nebyli varováni. Sega se za přešlap s neuvedením těchto informací omluvila a vše již napravila. Proč někomu nešlape v offline módu, teprve firma zjišťuje, nejspíš to je jen chyba DRM.

"Jakmile už hrajete, můžete se od internetu odpojit, Sonic Mania tedy v pohodě šlape v offline režimu. Připojení je nezbytné jen při rozjezdu hry," zdůraznila, ovšem ani to nezabránilo mnoha negativním uživatelským recenzím. Naštěstí tito postižení lidé mohou požádat o vrácení peněz a určitě jim bude vyhověno, když byl komunikační problém na straně Segy.

Nejspíš je pouze otázkou času, než ochranu některá pirátská skupina prolomí a uvolní neotravnou verzi hry. Nebo než výrobce usoudí, že Denuvo splnilo svůj účel (ochránit v době uvedení na trh) a případně DRM nějakým patchem nechá odstranit.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Sonic Mania

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments