If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Události ČT opět daly prostor českým hrám

Dozvuky Gamescomu.

"Česko se začíná stále výrazněji prosazovat ve světě vývojářů počítačových her. Jejich tvorbě se v tuzemsku momentálně věnuje přibližně stovka firem, které zaměstnávají zhruba 1300 lidí," uvedla Česká televize ve včerejších Událostech, na což upozornily České hry.

Krátká, převážně osvětová reportáž vysvětluje nezúčastněným divákům, že tvorba her může být velmi drahá záležitost a že 95 procent prodejů je ze zahraničí, tudíž jen domácí trh by studia neuživil.

Mihne se tam na pár vteřin Kingdom Come (Alza.cz) i jeho stánek na Gamescomu, ale ta zavádějící anketa rozhodlá jako obvykle ještě před otevřením výstavy se díkybohu do televize nedostala (na rozdíl od článku na stránkách ČT24).

"Musím prodat několik set tisíc, aby se investice vrátila," přibližuje tam kreativní ředitel Warhorse Daniel Vávra, jak jim vychází matematika u středověké RPG simulace.

Prostor v závěru dostala firma Lipa Learning zaměřená na výukové aplikace pro děti, dosud s milionem downloadů, o něž prý projevují zájem zahraniční ministerstva školství, jako třeba to turecké.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments