Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft teď schvaluje nový Shadowrun

O co by mohlo jít?

Dragonpunk je tým zodpovědný za tenhle mod pro Ark Survival Evolved. Nyní by rádi oživili cyberpunkovou sérii Shadowrun.

Poslali do Microsoftu jejich návrh tohoto projektu a apelují na fanoušky, aby na něj svým retweetem (zatím jen šest stovek) co nejvíce zatlačili, nechť dá projektu zelenou a zafinancuje ho ze své kapsy. Právě on je totiž držitelem práv na značku.

Později upřesnili, že by nešlo o remake původního Shadowrun, nýbrž úplně nový, "next-gen" díl, který by byl takovou platformou pro moddery i k úpravě kampaně.

Tvůrci, kteří znají toto univerzum dvacet let, by z něj rádi udělali akční RPG s podporou multiplayeru, něco jako starší díly Mass Effect říznuté online prvky Destiny.

S Microsoftem prý jednají už několik let, ale zpočátku je nebral moc vážně a online petice neměly valný efekt. Bylo prý potřeba vytvořit hratelný prototyp a pak se situace už změnila. S asistencí Harebrained Schemes, kteří dělali vlastní hry z tohoto světa, např. z Hong Kongu, však počítat nemohou.

Moc šancí si na rozjezd tohoto projektu nedělejme, na to asi nejsou autoři dostatečně zkušení a Microsoft bude s utrácením či oznamováním čehokoli velmi opatrný, ale třeba ho to motivuje k dohodnutí se na zrodu pokračování s někým jiným...

Read this next