Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odchází ředitel tvůrců The Last of Us a Uncharted 4

Rozlučka v Naughty Dog.

Bruce Straley, který byl jedním z ředitelů tvorby The Last of Us a Uncharted 4 (Alza.cz), končí kariéru ve studiu Naughty Dog.

Bruce Straley.

Děje se tak po dlouhých 18 letech, když do firmy přišel již v roce 1999 a podílel se nejprve coby grafik na Crash Team Racing či Jak and Daxter: The Precursor Legacy. Postupem času se vypracoval až na jednoho z šéfů, nejprve Uncharted 2.

Důvody odchodu jsou vesměs klasické: možné vyhoření a nutnost změny. Kde bude dál pracovat, neprozradil, jen že to má být více o kreativitě.

"Po řízení tří velmi náročných projektů a čerpání delší dovolené mimo kancelář mi došlo, že svou energii soustředím spíš jiným směrem, což je signál, že bych se měl ubírat někam jinam," uvedl Straley v dopisu na rozloučenou.

Ocenil, že měl tu čest být obklopen nesmírně talentovanými vývojáři, kteří překonávali hranice a rostli mu doslova před očima, což posouvalo vpřed i jeho. Prý opouští Naughty Dog v té nejlepší formě a sestavě, co tam kdy byla, takže o budoucnost studia a The Last of Us 2 nemáme mít obavy.

Watch on YouTube

Read this next