Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Toxická komunita zdržuje vývoj Overwatch

Jak se zlepší nahlašování?

Blizzard si ústy Jeffa Kaplana postěžoval, jak je otravuje, že musejí řešit disciplínu a morálku hráčů Overwatch (Alza.cz).

Ve videovzkazu nazvaném "Hrajte slušně a férově" zazněl povzdech nad tím, že rostoucí míra toxicity a špatného chování hráčů škodí celé kominutě. A hlavně to zdržuje další vývoj a vylepšování hry, tudíž to ubližuje ve finále všem.

Watch on YouTube

Vyzval proto hráče, aby proti tomuto nešvaru společně bojovali, i jim vysvětlil, co všechno za toxicitu vlastně považuje nebo jak ji správně nahlašovat, což jde nově už i na konzolích a bude později vylepšeno. Ti, kteří něco nahlásili, také dostanou lepší zpětnou vazbu po emailu, co se s jejich případem stalo.

"Tvůrci tráví neuvěřitelný objem času a věnují svou energii na trestání hráčů namísto toho, aby pracovali na novém herním obsahu, jako jsou mapy, další hrdinové či animované filmečky," uvedl Kaplan. Nejenže tedy špatné chování některých jedinců kazí zážitek ostatním, ale také to brzdí vývoj.

Trest v Overwatch dostalo 480 tisíc hráčů, z čehož většina byl důsledek nahlášení přes reportovací systém. Blizzard si je vědom, že tento problém nelze odstranit mávnutím kouzelného proutku či nějakým zázračným patchem, ale považuje to za kontinuální proces, kterému se bude nadále hodně věnovat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Overwatch

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments