If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Srovnání Project CARS 2 a Forza 7 za deště

+ kolik využívá jader CPU?

Na tohle videosrovnání jste určitě čekali. Slavný německý okruh Nurburgring, vůz Nissan GT-R, hustý déšť. Která hra má dynamické počasí (proto hustota kapek není v obou hrách vždy stejná) zpracováno lépe - páteční Project CARS 2 (Alza.cz) nebo snad brzká Forza Motorsport 7, zatím soudě jen dle dema?

Cover image for YouTube videoProject CARS 2 vs Forza 7 Graphics Comparison - Nissan GT-R Nurburgring Wet Run

První uvedené závody byly pro účely porovnání zachyceny na PS4 Pro, zatímco exkluzivita Microsoftu běžela na Xbox One S, když model X zatím není k dispozici.

Ať se na to díváme, jak chceme, nová Forza i na starším hardwaru vyhrává v realističnosti a člověk by ji zpoza volantu měl skoro problém rozeznat od skutečnosti. Oproti tomu v novém dílu od Slightly Mad Studios trochu pokulhávají modely aut v pohledu na ně zezadu, ani se tolik neleskne mokrá silnice, ačkoli tam jsou zase lépe zřetelné krajnice a okolí trati. Takže remíza?

Studio Turn 10 mezitím vyvrátilo pár dnů starou zprávu, dle které měla Forza využívat úmyslně jen jedno jádro procesoru. Prý šlo o pouhé nedorozumění a hra má v reálu naplno zužitkovat všechna jádra, která jsou k mání - ať už jde o čtyřjádro nebo šestnáctijádro na nejsilnějších PC současnosti, nebo sedm jader CPU na Xbox one.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Project CARS 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments