Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dead Rising 4 vyslyší prosby fanoušků

Aby to nebyl nejhorší díl.

Už když Dead Rising 4 (Alza.cz loni před Vánocemi vyšel, objevila se videa, která dokazovala, jak je v mnoha ohledech horší a méně propracovaný či zjednodušený než předešlé díly. V naší tehdejší recenzi dokonce padla nepříliš částá ikona "Ruce pryč".

Mělo se za to, že hra už taková zůstane navždy, zvlášť když se při X1/PC exkluzivitě moc neprodávala. O to více Capcom překvapil dnešním nezvyklým oznámením.

Možná i kvůli portu na PS4 totiž šli vývojáři ze studia ve Vancouveru do sebe a rozhodli se vyslyšet četné prosby fanoušků ohledně vylepšení hry, což se takhle dlouho po vydání obvykle neděje.

Watch on YouTube

V updatu, který bude 5. prosince ke stažení pro všechny zdarma (spolu s módem Capcom Heroes), má být věnována větší péče lidským nepřátelům (maniakům se specifickou zbraní), kteří prý teď dávají více smysl a jejich zabití je více odměňující. Také bude vylepšena jejich umělá inteligence (v krytí, blokování útoků či využití štítu), takže má být obtížnější je zabít, a někteří mají miít i nohsledy útočící na hrdinu.

Dále do Dead Rising 4 přibudou tzv. nouzová volání o pomoc v průběhu hraní. Jde o šest vedlejších misí, které můžete či nemusíte přijmout. Vždy vás pošlou za záchranou určitého přeživšího, kterého pak musíte ochránit před zombíky a doprovodit až do bezpečné lokality. Za to získáte unikátní variaci obleku.

Jinou, možná nejdůležitější vychytávkou se má stát rychlejší odezva hry na ovládání, což vyústí ve svižnější rychlost útoku, rychlejší reakce hordy zombíků, jejich agresivnější přístup a "chytřejší" chování, dá-li se tak vůbec v této souvislosti hovořit. Nově budou vybalancovány zbraně a vyladěny některé mise - více zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dead Rising 4

Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments