Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

České Mashinky druhou nejprodávanější hrou Steamu

Vyšla Early Access verze Transport Tycoonu s 3D módem.

UPDATE - to o prodejnosti platí pouze v českém regionu, nikoli v globálních žebříčcích, tam je hra až ve čtvrté desítce.

Jakoby čeští vývojáři měli čuch na vyrobení hitu pro Steam. Brňák Honza Zelený se před dlouhými osmi lety pustil do tvorby hry, která jemu osobně na trhu chyběla a kterou by si rád zahrál, ač existují Cities Skylines, Transport Fever a další.

Před pár dny konečně vyšla v Early Access verzi za 23 eur a momentálně je v hitparádě dominantní digitální PC distribuce tou druhou nejprodávanější - hned za PlayerUnknown's Battlegrounds a před Total War Warhammer 2 či Shadow of War, což je na nezávislého a dosud neznámého autora bez zkušeností obrovský úspěch.

Řeč je samozřejmě o dopravní strategii Mashinky, která otevřeně přiznává inspiraci klasikou Transport Tycoon od Chrise Sawyera. Budujete tedy opět vlakové impérium v isometrickém pohledu na náhodně generovanou mapu, ale navíc se můžete kdykoli volitelně přepnout do pěkného 3D režimu a kochat se svým výtvorem, tedy kolejemi, po nichž jede vlak na nádraží krajinou, což je v tomto žánru nesmírně odměňující.

Watch on YouTube

SteamSpy zatím ukazuje tři tisíce majitelů hry, ale panuje tam určité zpoždění a číslo asi bude nakonec mnohem vyšší. Uživatelské recenze jsou zatím velmi kladné a oceňují propracovanost herních mechanismů až do nejmenších detailů i momenty překvapení.

Early Access verze zatím obsahuje dvě z plánovaných sedmi historických epoch, od období parních lokomotiv až po magneticky nadnášené soupravy. Postupně bude přidáván další obsah, byť přesný harmonogram ani termín dokončení zatím není znám. Hardwarové nároky jsou nízké (Dual Core 2.0 GHz, 4 GB RAM, eForce 750, DX 9.0c a 2 GB na harddisku) - více se dozvíte na homepage či v oficiálním popisku níže.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments