Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vyprošťování z řeky i hrabání v bahně ze Spintires Mudrunner

Sestřih a výčet lákadel.

Alternativní scéna nebude na přelomu října a listopadu vyhlížet nové Call of Duty, Assassina či Wolfa, nýbrž něco méně provařeného. Ano, mluvíme o pokračování drsné offroadové simulace Spintires Mudrunner (Alza.cz), ze které tu dnes máme v pořadí třetí video - vydavatelem označené jako "první přímo z hraní", asi díky přítomnosti HUDu či pohledu zpoza volantu.

Watch on YouTube

Rozhodně stojí za prozkoumání díky výčtu a předvedení nosných vlastností hry: řízení aut v těch nejextrémnějších podmínkách přes kameny a skály či cestou necestou přes malé stromky, masivnímu otevřenému prostředí s hustými lesy, opravě havarované cisterny, fyzice bahna v reálném čase, takže má co dělat i výkonný náklaďák, aby se nezabořil či neuvízl v jezírku.

Dynamické střídání denní doby přidá na uvěřitelnosti, stejně jako prý realistická simulace proudů vody ve velké řece, přes kterou se budete snažit dostat náklad dřeva. Občas tam někdo uvízne, tudíž přijde vhod flexibilní systém navijáku, se kterým nešťastníky vyprostíte na břeh. Autoři nezapomínají ani na simulaci odpružení a upuštěných pneumatik, zatímco výzvy vás naučí být připraveni na situace, jaké vůbec nečekáte. Slibován je i online kooperativní multiplayer, kde jeden hráč je na břehu a druhý uvězněn v autě v řece.

Detaily o Mudrunner pro PC/PS4/X1 v v tomto článku a v oznámení, čeština bohužel na rozdíl od jedničky přítomna nebude. Majitelé původního Spintires budou mít při nákupu padesátiprocentní slevu.

Read this next