If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V jakém stavu je teď překlad ELEX?

Co je a co není hotovo.

Včera oficiálně vyšlo nové RPG ELEX, jehož recenze zde byla v pondělí. Domácí distributor Comgad při této příležitosti vypustil tiskovou zprávu, ve které objasňuje současný stav češtiny pro PC verzi. Ta je již pro všechny majitele hry volně ke stažení ze Steamu, viz vytípané obrázky od Robin Šebelové.

„Vývojáři hru ELEX lokalizovali do mnoha jazyků a čeština se na řadu dostala o dost později. Stáli jsme tedy před rozhodnutím, jestli hru vydat v angličtině a hotový překlad zveřejnit až ke konci roku po jeho řádném otestování ve hře, anebo zveřejnit zatím nevybroušenou lokalizaci v den vydání a postupně ji ladit. ELEX vypadá velice pěkně a zajímavě, takže jsme se rozhodli pro druhou možnost, aby hráči nemuseli na češtinu u takové pecky čekat příliš dlouho. Ve hře je přeloženo 100 % textů a terminologie je sladěná, takže se vám nestane, že byste něčemu nerozuměli. Počítáme převážně jen s úpravou stylistiky a dialogů," uvedl lokalizační manažer Filip Ženíšek.

V prodeji jsou u nás vedle standardní edice i sběratelská balení, ve kterých kromě hry najdete figurku, přívěsek, látkovou mapu světa, artbook, disk s dokumentem o vývoji hry, příručku a originální soundtrack. Konzolové verze pořídíte za doporučenou maloobchodní cenu 3299 Kč / 119,99 €, PC za DMOC 2999 Kč / 109,99 €.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Elex

PS4, Xbox One, PC

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments