Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Evil Within 2 lze hrát z vlastních očí

Jak na to?

Bethesda na to nijak dopředu neupozorňovala, zcela záměrně. Je totiž pro ni výhodnější a bude se o tom všude více psát, pokud to "jako by" objeví komunita sama, než pokud by to výrobce oficiálně oznámil tiskovou zprávou.

Aktuální survival horor The Evil Within 2 (Alza.cz) je možné hrát nejen se základní third-person kamerou, ale také v pohledu z vlastních očí. Což bývá nazýváno atmosféričtějším a lepším pro sžití s hlavním hrdinou, pokud ho nevidíte před sebou, nýbrž pokud jste přímo v jeho očích.

Jak tenhle schovaný FPS režim aktivovat, ptáte se? Stačí jít do příkazového řádku během hraní (vyvolat konzoli) a tam dát jako za starých časů příkaz "pl_FPS 1", čímž se hra ihned přepne do first-person módu.

Jak to vypadá v praxi, natočil YouTuber SkacikPL níže. Dle názoru některých to je strašidelnější zážitek, jelikož ztrácíte přehled, kdo se zrovna nachází za vámi.

Watch on YouTube

Počítat se ovšem musí i s některými trochu divnými interakcemi s prostředím, protože hra zkrátka nebyla primárně designována na to, abyste ji hráli v tomto pohledu. Jisté je to, že toulání se tajemnými chodbami bude působit více klaustrofobicky, takže to chce mít po ruce připraveny druhé trenky.

Read this next