If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PlayStation Magazín novým herním časopisem?

Něco o něm víme.

V době, která papíru moc nepřeje a Level raději tají počet prodaných kusů, aby se jeho pokles nikde nerozebíral, odvážně přichází na český trh úplně nový časopis. A to v sestavě, která šanci na dlouhodobé proražení určitě má.

Jmenuje se jednoduše PlayStation Magazín a je dílem Mikoláše Tučka, kterého znáte z Re-Play, Score, Applikací a mnoha dalších aktivit. Vzniká v úzké spolupráci s domácí pobočkou Sony, ale nemá od ní oficiální licenci (jako kdysi dávno ty od Future Publishing) a kompletně se tentokrát zrodil v ČR. Vydavatelství Gods Jakuba Červinky (tedy nikoli Omega jako u Score) si můžete pamatovat díky Pokémon Magu či speciálu o World of Tanks.

Stojí 99 korun, za něž dostanete 100 stran čtení, plakát A2 a samolepky. Distribuce probíhá tradičně přes trafiky, Alza.cz, JRC či Xzone. Tam má být toto první číslo k mání až do Vánoc, čili žádné další už letos nebude. Náklad odhalen nebyl, ale prý to je dost kusů.

Tukan pro Eurogamer objasnil to nejdůležitější, tedy jak to bude dál s periodicitou: "Jisté je pouze to, že o klasický měsíčník nepůjde. Zatím to je jednorázová akce s tím, že uvidíme, jaké budou ohlasy. Ty jsou zatím super, ale rozhodne se až po prodejích, ty teď nedokáže nikdo odhadnout. Pokud to dobře dopadne, časem může vycházet pravidelně, ale to už nezáleží jenom na mně".

A co najdete v obsahu PlayStation Magazínu? Šestistránkový rozbor Gran Turismo Sport, představení virtuální reality PlayStation VR, ohlédnutí za 20 roky s PlayStation, rozhovor s Ivanem Bradáčem (generální manažer Sony pro střední a východní Evropu), přehled vánočních hitů, články o lokalizaci rozhraní, aplikacích či lovcích trofejí, výběr 100 nejlepších her pro PS4 všech dob nebo interview s hercem Jakubem Štáfkem o hraní. Klasické recenze říjnových her tedy nečekejte, redakci tvoří lidé okolo Tukana, který závěrem dodal:

"První výtisk mi někdo vyluxoval v zákulísí For Games, tak se pozná dobrý čtení. A jsem nadšenej i přesto, že udělat zbrusu novej časopis od A do Z dá asi třikrát víc práce, než jsem čekal :) Snad se vám bude líbit, dejte vědět."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments