Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nespustíte, dokud nevyjde patch: Call of Duty WW2 PS4

Dvojsečná ochrana před úniky.

S dost originální prevencí před úniky, krádežemi, předčasnými prodeji, nežádoucími brzkými nahrávkami celé kampaně na YouTube, hodnocením zabugované neopatchované staré verze hry jen z Blu-ray disku a podobnými záležitostmi přišli Activision u očekávaného Call of Duty WW2 (Alza.cz).

Když si ho dnes někde ze skladu či spřízněného obchodu načerno seženete, je vám to zatím úplně k ničemu. Dostanete se pouze do hlavního menu, kde vám jen vyskočí hláška, že nejprve musíte aplikovat patch, aby šlo cokoli spustit (včetně singleplayerové kampaně). A patch samozřejmě zatím ještě neexistuje, jelikož nenastal den vydání, to až příští pátek, 3. listopadu.

Zásadní je, že opatření se týká nově i konzolových verzí, minimálně té na PlayStation 4. Dosud byla tahle aktivace či odemknutí až ve stanovenou dobu jen doménou PC her na Steamu. Teď už si v tomto směru nemají co vyčítat a konzolovky jsou rovnocenné s těmi PCčkovými.

Tato tvrdá ochrana před častými problémy okolo úniků a nedodržování embarg je sice funkční, zároveň však dvojsečná až nebezpečná. Jednak to znamená, že pokud někde nemáte internet, právě jste utratili patnáct stovek za pouhý pohled do menu a tam nadobro končíte, když je hra i na konzolích takto nespustitelná a pevně vázaná na připojení k internetu (zatím není ověřeno, jestli se před tím varuje na krabičce PS4 verze).

Zadruhé jde o nemalé riziko do budoucna. Až se bude psát rok, řekněme, 2025, bude na světě mnoho dalších pokračování, mohou Activision vypnout či překonfigurovat své servery, kvůli čemuž se pak krabicová verze Call of Duty WW2 může stát naprosto bezcennou. Krach zrovna tohoto výrobce nejspíš nehrozí, to spíš u některého z menších vydavatelů, kteří toto řešení jistě brzy začnou přebírat pro své tituly...

Read this next