Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Analytik Michael Pachter si myslí, že se prodá 75 milionů Nintendo Switch

Hodně tomu pomohou fanoušci Nintenda.

Od 3. března se prodává Nintendo Switch a pro společnost Nintendo jde o docela úspěšnou konzoli. Hráčům se dost líbí kombinace pevné konzole u televize, která ale může být kdykoli také přenosná.

Nintendo Switch se prodalo už přes 7,6 milionu kusů a předpokládá se, že by se mohlo prodat za jeden rok tolik kusů, kolik se prodalo Wii U za celou dobu. Michael Pachter, analytik z Wedbush Securities, si dokonce myslí, že za dobu své životnosti může konzole prodat až 75 milionů kusů. Sám přiznává, že první výsledky prodejů překonaly jeho očekávání.

Věří také, že Switch se prodává poměrně draze. Kdyby se snížila cena, prodeje by byly ještě mnohonásobně větší. Magická hranice je podle něj okolo 200 dolarů.

Ne všichni herní analytici se s Pachterem shodnou. Například Lewis Ward z IDC neočekává prodeje tak velké, ale také přiznává, že ho Nintendo překvapilo. Zejména s neustálým přísunem exkluzivit, což konzoli značně pomáhá.

Podle IDC jsou fanoušci Nintenda nejloajálnější v celém herním průmyslu. "Pokud si udrží stejnou kadenci výborných her, je to ještě důležitější než otvírání dveří dalším vývojářským studiím nebo nutností mít na Switch také hry pro dospělé," říká analytik.

Read this next