If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bývalí vývojáři z Quantic Dream zakládají nové studio pro příběhové hry

Jmenovat se budou Interior Night.

Quantic Dream je studio, které vytváří příběhové hry Davida Cage. Jak se ale zdá, někteří vývojáři z Quantic Dream si řekli, že zkusí své štěstí jinde. Odešli a založili si vlastní studio, Interior Night. Šéfuje mu hlavní designerka Heavy Rain a Beyond: Two Souls, Caroline Marchal.

Marchal bude působit jako kreativní šéfka nového studia a bude se v průběhu příštího roku snažit rozšířit poměrně malý tým do počtu kolem dvaceti lidí. Studio nebude moc velké. Jak řekla pro GamesIndustry.biz, chtějí být malí a pružní.

Interior Night bude mít za cíl dělat podobné hry, jaké dělá Quantic Dream. Mají to být "inovativní a příběhové hry". Chtějí přivést k hrám nadšené diváky televizních seriálů, kteří by možná jinak hry nehráli. "Většina domácností má PC, některé mají konzoli, ale ne všichni v domácnosti hrají nebo ta zařízení používají na hraní," říká. "Spousta lidí používá konzoli na sledování Netflixu nebo Amazonu. Zajímavá jsou také mobilní zařízení a i s těmi máme plány do budoucna, ale primárně se budeme soustředit na velké obrazovky."

Zaměřovat se budou, alespoň zpočátku, na menší projekty s kratším vývojovým cyklem, ačkoli mají zkušenosti s AAA hrami.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Beyond: Two Souls

PS4, PS3, PC

Heavy Rain

PS4, PS3, PC

See 1 more
Awaiting cover image
Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments