Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Analytik: Hráči to přehánějí, EA by mělo spíše ještě zvýšit ceny

To bude u hráčů trochu kontroverzní názor.

Víte, kdo si nemyslí, že EA u Star Wars: Battlefront 2 (koupit na Alza.cz) pochybil s mikrotransakcemi? Lidé, kteří trochu lépe vidí do čísel. Například jedna finančně analytická firma z Wall Street. Konkrétně analytik Evan Wingren z KeyBanc Capital Markets.

Díky reakcím hráčů na Star Wars: Battlefront 2 se snížila cena akcií EA, Take-Two i Activision Blizzard a firma radí zvýšit v těchto firmách díky tomu své podíly. "Hráči nepřeplácejí, naopak platí málo," říká analytik s tím, že sám je hráč. Díky celé té kontroverzi padla cena akcií EA o deset procent a je pravděpodobné, že se stane, že se neprodá předpokládaných 13 milionů kusů SW: Battlefront 2.

Watch on YouTube

Proč si ale myslí, že hráči platí naopak málo? Říká, že hráči utratí za hru 60 dolarů a dalších 20 dolarů měsíčně za mikrotransakce a hrají celý rok zhruba 2,5 hodiny denně. To znamená, že za hodinu zábavy platí zhruba 40 centů. Za kabelovou televizi například lidé platí 60 centů za hodinu, 80 centů platí za hodinu sledování vypůjčeného filmu a 3 dolary za hodinu filmu v kině.

"Pokud se podíváte na data, zjistíte, že hodina strávená u videoher je pořád nejlevnější forma zábavy. Ukazuje to, že herní firmy by pravděpodobně měly zvýšit své ceny."

Read this next