Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Po Star Wars Battlefront 2 výrazně klesla hodnota akcií EA

Ti ovšem hýří nadšením.

Zase to je o tom, na kterou stranu se přidáte. Jestli se necháte ovlivnit všeobecným znechucením hráčů a médií nad agresivními mikrotransakcemi (loot boxy), kterými byla hra původně prošpikována, než byly dočasně vypnuty. Nebo zda tyhle věci, částečně zapříčeněné dojnou krávou v podobě FIFA Ultimate Team (tržby 800 milionů dolarů za minulý rok), nebudete vůbec řešit, ignorujete je, a budete si chtít užít Hvězdné války v té dosud nejlepší interaktivní podobě.

Americká stanice CNBC upozorňuje, že trh se přiklonil spíš k tomu prvnímu uvedenému postoji.

Hodnota akcií Electronic Arts za poslední měsíc klesla o 8,5 procenta, což pro akcionáře znamená snížení hodnoty jejich akcií o celkem tři miliardy dolarů. Není pochyb o tom, že to souvisí právě s negativními reakcemi komunity a situací okolo vydání Star Wars Battlefront 2 (Alza.cz), k čemuž se přiklánějí i analytici.

Za stejné období přitom hodnota jiných velkých výrobců, jako jsou Activision či Take 2, stoupla o 5 či 1 procento. Nicméně zase nutno dodat, že akcie EA byly v říjnu na dlouhodobém maximu a že meziročně i tak vzrostly. Kauza později ovlivnila také prodeje, když se za první týden v Británii prodalo o 60 procent méně kusů krabicovek než před dvěmi lety prvního dílu SW Battlefront.

Na druhé straně tady je finanční ředitel Blake Jorgensen z EA, který se na konferenci v Arizoně rozplýval nad prvními výsledky Battlefront 2:

"Skvělou zprávou je, že to je jedna z nejlepších her, co jsme kdy vyrobili. To slýcháme od lidí, kteří hru normálně hrají a jsou do ní zapáleni. Vracení se hráčů k SWBF2 je lepší, než jakou ji vídáme u většiny našich jiných her. Také hloubka a velikost hry je neuvěřitelná, a to do ní ještě v příštích týdnech (okolo premiéry filmu The Last Jedi) přidáme nový obsah v různé podobě."

Watch on YouTube

Read this next