If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Star Wars Battlefront 2 jen na pětině kusů Call of Duty WW2

Analytici mluví o zklamání.

Koho nakrkly mikrotransakce ve Star Wars Battlefront 2, i kvůli tomu nyní zlevněném o 28 procent (Alza.cz), toho tahle zpráva nepochybně zahřeje u srdce.

Dle uniklých údajů od NPD se v USA neprodalo tolik kusů hry, kolik se předpokládalo. Analytici tam hovoří o celkem 882 tisíci krabicovek SWBF2 za měsíc listopad.

Když to srovnáte s jiným hitem ze stejné doby, Call of Duty WW2 (Alza.cz), ten nasbíral 4,4 milionu kusů za jen o malinko delší období v listopadu.

Čili Star Wars Battlefront 2 od EA dosáhl jen na 20 procent fyzických kusů konkurenta z dílny Activision, který ho porazil 5:1, což je docela drtivý poměr. Samozřejmě do toho nejsou započítány digitálky (ani další regiony světa), ale není důvod si myslet, že by tam panovala úplně jiná situace.

Oproti prvnímu dílu Battlefrontu z 2015 spadly krabicové kusy dokonce o 52 procent. Přitom meziročně krabicovky v listopadu v USA stouply o devět procent. EA se utěšují tím, že odbyt herních Hvězdných válek bude mít tzv. "dlouhý ocas", čili že se budou solidně prodávat ještě dlouho, zvlášť kolem premiéry filmu The Last Jedi.

CNBC uvádí, že divize Bank of America kvůli nízkým číslům a kvůli odporu vůči mikrotransakcím na sociálních sítích snižila fiskální předpovědi zisku a tržeb pro celé EA (ze 137 dolarů na 130 za akcii). Nicméně doufá ve světlé zítřky (v první polovině roku 2018) díky případnému restartu SWBF2 či licenci na MS ve fotbalu v Rusku. A připomíná, že meziročně je pořád hodnota akcií EA o třetinu nahoře.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Star Wars Battlefront II

PS2, Xbox, PSP, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments