Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 1/2018

Zranitelnost CPU, Mad Catz vstává z mrtvých...

- Uniklé informace prozradily několik málo novinek o procesoru, na kterém pracuje Intel společně s AMD. Jmenuje se Core i7-8809G a nabídne čtyři jádra.

- Svět periferií přivítal dalšího nováčka. Výrobce Adata odhalil herní myš společně s RGB podložkou, které bude prodávat v jednom balení. Myš je celkem standardní, zatím ale chybí cena.

- Procesory mají problém, nejen hardwarový svět aktuálně žije nově odhalenými chybami Meltdown a Spectre. Ty umožňují přečíst chráněnou operační paměť systému nebo dalších programů a ukrást tak cenná data. Problém se má týkat naprosté většiny čipů, včetně těch mobilních. Zatím není úplně jasné, jak budou zranitelnosti vyřešeny a jestli řešení nepřinese snížení výkonu.

- Nintendo oslavuje další úspěch. Switch je oficiálně nejrychleji prodávanou konzolí historie na území USA. Za 10 měsíců se prodalo skoro 4,8 milionů kusů, předtím rekord drželo Nintendo Wii.

- Mad Catz je zpátky ve hře! Dřívější tajemné video skutečně lákalo na návrat výrobce velmi netradičních periferií. Překvapivě zůstalo hodně při starém a nové Mad Catz dokonce využije původní fabriky. Rovněž byly představeny tři nové produkty, detailně se ukážou na CES.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments