Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PUBG patrně už je nejprodávanější PC hrou všech dob

Předehnalo Minecraft.

Zatím to jsou jen neoficiální data, nic potvrzeného, co by bylo hlasitě oslavováno tiskovou zprávou, zároveň však není důvod tomu nevěřit. Všimli si toho kolegové z DSOGaming.

Uvěříme-li údajům ze SteamSpy, PlayerUnknown's Battlegrounds (Alza.cz) se na Steamu prodalo už 27,8 milionu kusů (jen PC verze).

I když odečteme možnou statistickou chybu, která může činit 160 tisíc kusů, hra už pravděpodobně překonala celoživotní prodeje PC verze Minecraftu a patrně se za velmi krátkou dobu stala nejprodávanější PC hrou všech dob, navzdory všem známým chybám a nedostatkům.

Minecraftu se podle počítadla na oficiální homepage dosud prodalo 27,5 milionu kusů (přes 100 milionů na všech platformách), což je o pár desítek tisíc kusů méně než PUBG (ten naposledy na PC naráz hrály 3,1 miliony lidí).

Český Microsoft do toho mezitím vnesl trochu chaosu, když (zřejmě mylně) na Twitteru hovoří už dokonce o 50 milionech hráčích PUBG, čímž asi myslí součet PC a Xbox verze, ale na takovém číslu ještě hra v tuto chvíli nemůže být ani náhodou.

S úspěchem PUBG a rychlým nárůstem uživatelů z Číny úzce souvisí nový rekord Steamu, kde bylo o uplynulém víkendu souběžně připojeno 18 milionů lidí. Vzhledem k novým restrikcím VPN sítí, které tam začnou platit v řádu pár dnů, budeme sledovat, jak se to projeví na statistice služby od Valve.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Playerunknown's Battlegrounds

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments