If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pátek, 12. ledna

Nový pořad Tukana, Prince of Persia, o hudbě Zaklínač 3, Operations BF1 zdarma...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 či v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Mikoláš Tuček odhalil, že jedním z jeho nových projektů je BLate Night Show, zábavný, trochu přisprostlý týdenní pořad s novinkami ze světa technologií, filmů, hudby i her. Tématem pilotního dílu jsou však dnešní prezidentské volby:

- Zakladatel série Prince of Persia, Jordan Mechner, se prý snaží, aby se hra jednoho dne vrátila na obrazovky, odvětil v reakci na dotaz.

- Honza Zelený vezme Mashinky na únorovou akci PC Gamer Weekener do Londýna.

- Nárůst tržeb o Vánocích o pět procent hlásí mezinárodní síť obchodů GAME: nejvíce se dařilo španělské pobočce, ta britská je na +3 YoY. Vděčí za to prý zajímavější nabídce her než loni, zájmu o Switch, VR a startu Xbox One X. Naopak si stěžuje, že klesající cena PS4 způsobila nižší marži na hardwaru.

- Už vznikají i upoutávky na vývojářské deníčky: Dontnod presents Vampyr bude čtyřdílná série, v němž budou tvůrci povídat o vzniku tohoto příběhového upírského RPG. První díl o monstrech 18. ledna.

Cover image for YouTube videoDONTNOD Presents Vampyr - Webseries Teaser

- Designér BioShocku, Ken Levine, se na Polygonu rozepsal o tom, proč považuje Zeldu za mistrovské dílo.

- V přídavcích pro Dissidia Final Fantasy NT by se mělo objevit šest starých známých postav, tvůrci si vábení v hádankách, o koho z minulých dílů série půjde, vyloženě užívají.

- Milovníci hororů si do PS4 mohou stáhnout nové dynamické téma na motivy hry Layers of Fear:

Cover image for YouTube video

- Bandai Namco pořádají výprodej svých her na Fanatical: lze tam získat se slevou Dark Souls, Project CARS 2 nebo Tekken 7.

- Leden v Call of Duty WW2 nebude zdaleka jen o tom DLC Resistance, ujistil na Redditu ředitel autorů - dojde i na ukončení sezóny Ranked Play, CWL New Orleans a další události.

- Veškerá Operations DLC pro Battlefield 1 jsou nyní přístupné všem hráčům i bez Premium, které bylo předtím vyžadováno.

- Organizátoři GDC dodatečně vypustili i hodinovou přednášku z loňského ročníku o adaptaci slovanské hudby do Zaklínač 3 - skladatelé Marcin Przybylowicz a Mikolai Stroinski se tam dělí o spoustu know-how:

Cover image for YouTube videoSlavic Adaptation of Music in The Witcher 3: Wild Hunt

- Paradox Interactive koupili třetinu v Hardsuit Labs za dva miliony dolarů. Jde o tým v Seattlu složený z veteránů (ex-Gears, ex-Killing Floor, ex-Smite), kteří dělají na ještě neohlášené hře distribuované právě Paradoxem.

- Switch jde na odbyt rychleji než PS4 a Wii U už i ve Francii, do této chvíle tam udal 911 tisíc kusů, čímž překonal dopředu stanovený cíl 800 tisíc. EA jsou zase prý spokojeni s prodejem 73 tisíc kusů FIFA 18 pro Switch.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments