Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Theme Hospital se vrací v duchovním nástupci

Potvrzena nemocniční strategie.

Ještě před pár lety by bylo vzkříšení této série, kam spadal i Theme Park, naprosto nemyslitelné, žádný vydavatel by ji nedal zelenou, ani kdybyste ho opili. Avšak Steam situaci změnil, když dokáže prodat dostatečný počet her okrajových žánrů a námětů, aby se to vyplatilo a všichni byli spokojeni.

A tak SEGA oznámila Two Point Hospital (Alza.cz), navzdory divnému názvu duchovního nástupce Theme Hospital od Bullfrogu z roku 1997. Že je něco takového na spadnutí, jsme psali už o víkendu a dnes se vše do puntíku potvrdilo. Vyjít má koncem letošního roku pro PC.

Watch on YouTube

Opět tedy půjde o nemocniční strategii, kde budete léčit zákeřné nemoci pacientů díky (falešným) přelomovým objevům ve vědě. Že nebude nouze o humor, dokazuje nejen kreslený styl postaviček, nýbrž také reklamní video výše s žárovkou místo hlavy, což je i odkaz na teaser.

Herní náplň má být klasická: postavíte svůj špitál, vybavíte ho zařízením a přizpůsobíte k obrazu svému. Následně najmete lékařský personál, který má rozličné požadavky a povahy, jimž se pokusíte vyhovět, nebo někoho prostě vyrazíte. Zatímco budete zkoumat nové metody léčby, abyste vyzráli nad konkurenty ve fiktivní Two Point County, dorazí k vám první pacienti očekávající prvotřídní péči.

První obrázky se podobají předloze se stejným úhlem pohledu na veškeré dění, ač jsou samozřejmě ve 3D - včetně ordinace psychiatra, povědomé jsou radiátory na chodbách a možná vás přijde navštívit egyptská mumie.

Chybět dokonce nebude ani částečný multiplayer, čímž se myslí váš příspěvek do globální komunity se společným výzkumem či předvedení vašich dovedností v kompetitivních výzvách.

Pozitivem je, že na vývoji hry se podílí i někteří původní autoři Theme Hospital (Mark Webley a Gary Carr), byť zastřešeni pod novým britským studiem Two Point. Jiní tvůrci předtím dělali na Black and White, Theme Park či Fable. Slibují vysokou úroveň znovuhratelnosti a osobitý šarm hry, která jinak bude vyžadovat 64-bitový procesor.

Read this next