If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 3/2018

Kapesní notebook zvládne GTA 5, Ryzen 2...

- Razer je další z výrobců, kteří budou myši dodávat energii skrze speciální podložku. Technologie se jmenuje HyperFlux a obejde se kompletně bez baterie (Logitech baterii v rámci svého systému používá). Za nové kombo myši Mamba a podložky FireFly ale pořádně zaplatíte.

- Chtěli byste možnost hrát „velké" PC hry nosit stále při sobě? Právě to je cílem kapesního zařízení GPD Win 2, které s velikostí podobnou iPhone slibuje pohodlné hraní GTA V, Overwatch a dalších aktuálních her. Budou vám muset ale stačit nízké detaily a 720p rozlišení.

- Sennheiser připomněl, že dělá také herní headsety a odhalil GSP 600. Zaujmout má propracovanou konstrukcí, větším frekvenčním rozsahem či náušníky, které se při dlouhém hraní nemají lepit na kůži. Odradit může poněkud vysoká cena.

- Představený Rival 600 od SteelSeries dostal pro jistotu dva senzory. Jeden z nich je tradiční TrueMove3 a druhý se zase stará o snímání při nadzvednutí myši, aby se neklepal kurzor. Součástí výbavy je také nastavení hmotnosti a samozřejmě podsvícení.

- Xboxový ovladač pro PlayStation 4. Tak by se dal stručně popsat nový gamepad od výrobce Hori. Jedná se o první licencovaný PS4 ovladač, který je bezdrátový a po stránce designu více připomíná Xbox One ovladač.

- Už v polovině února se máme dočkat dvojice nových Ryzen procesorů pro desktop. Zajímavé jsou hlavně integrovanou grafikou RX Vega. Takže bychom si mohli zahrát na Full HD bez potřeby dedikované grafiky. O výkonu ale AMD moc nemluvilo. Ryzen 2 bude potom odhalen v dubnu.

- Nová klávesnice od Asus ROG by pravděpodobně vyhrála v soutěži o největší možnosti nastavení podsvícení. Kromě kláves jsou totiž podsvíceny hrany klávesnice, můžete si vytvořit vlastní podsvícené logo a ještě k tomu řetězit efekty za sebou.

- Proč byl rok 2017 po hardwarové stránce jeden z nejlepších v nedávné historii? Na to odpovídá subjektivní zamyšlení.

- První podcast tohoto roku se ještě vrátil do toho minulého, shrnuje totiž novinky hardwarového světa. Jako třeba AMD Ryzen, Intel Core-X, Xbox One X, tenké notebooky a řadu dalších.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments