If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Far Cry 5 využije Denuvo, které odkoupil gigant

Na ochraně makají i v Česku.

V návaznosti na včerejší hardwarové nároky největší hry prvního čtvrtletí 2018 jsme se dozvěděli nemilou, leč předpokládanou novinu. Když se toto řešení bohatě vyplatilo a stále vyplácí u necracknutého Assassins Creed Origins, není důvod na strategii něco měnit a na místě UbiSoftu byste se asi zachovali stejně.

Far Cry 5 (Alza.cz) na PC bude před piráty chránit nepopulární Denuvo v kombinaci s nějakou další protikopírovací technologií (asi opět VMProtect, byť to není přímo jmenováno).

Píše se to ve ve všeobecných podmínkách EULA, které musí každý odsouhlasit před instalací hry, protože si na počítač instaluje nezbytné další komponenty. Všimli si toho dodatečně kolegové z DSOGaming. Nicméně poslední verze Denuvo 4.8 už byla nyní úspěšně cracknuta v první hře Sonic Forces a je otázkou, zda ji budou ostatní podzimní hity následovat.

S tím se pojí jiná událost, která zůstala veřejnosti skryta, byť k ní došlo už 1. ledna. Jihoafrická společnost Irdeto koupila rakouské Denuvo. To tak nyní patří pod giganta a velkou skupinu, která investuje do technologií, proticheatovacího softwaru a zabezpečení v různých odvětvích zábavního průmyslu (Cloakware), což může dost ovlivnit budoucí rozvoj i chránění her.

V tiskové zprávě se jako hlavní klienti Denuvo uvádějí EA, UbiSoft, Warner Bros a Lionsgate Entertainment, kteří řešení zužitkovali ve Star Wars Battlefront 2, Football Manager, Injustice 2 či trilogii The Hunger Games.

Akvizici prý jinak navenek nepoznáte, ochrana se bude stále jmenovat stejně a nic se nezmění ani na zaměstnávání lidí v Rakousku, Polsku, USA a České republice. O tom, že má naše země něco společného s Denuvo, se dosud nevědělo.

"Jelikož má mít herní trh do roku 2020 hodnotu 128 miliard dolarů, vnímáme to jako jedinečnou příležitost, jak využít našich téměř 50 let zkušeností v oboru s řešením kyberbezpečnosti v rostoucím herním sektoru. Akvizice představuje výhody pro obě strany," dodal Doug Lowther, CEO Irdeto.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry 5

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments