Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

16 minut z Kingdom Come objasňuje mechanismy

Rychlé cestování, minihry či ukládání.

V návaznosti na ranní souhrn informací z Reddit AMA uvolnili Warhorse dnes večer to slíbené nové video z Kingdom Come Deliverance (Alza.cz).

Opět má čtvrthodinovou délku (nejde ale o souvislé hraní) a pečlivý dabing od komentátora, který vysvětluje herní mechanismy či různé možnosti řešení. V jistém slova smyslu to lze považovat za spoiler, takže chcete-li si na vše přijít sami, raději se na něj nekoukejte. Henry se zpočátku pokouší vypořádat s gangem banditů, kdy je na něm, jestli vzdávajícího se nepřítele dodělá (to však v cutscéně nebude nikdy naplno vidět) nebo nechá žít, zajme ho nebo propustí.

Watch on YouTube

Dále zažijete minihru s loupením od opilců v noci a jinou minihru s dostáváním se do zamčených truhel. Pozdější pasáže se věnují oblékání hlavní postavy v několika vrstvách, kdy je zdůrazněno, že to nemá dopad pouze na boj, nýbrž i na to, jak vás vnímají ostatní postavy v herním světě. Setkáte se i s poněkud statickým obchodníkem, se kterým se pokusíte dostat na lepší cenu.

Ve hře bude jinak deset nebojových schopností, které můžete rozvíjet, tudíž se budete zlepšovat i v popíjení, lovu zvěře či alchymii. Pokud jste už na některém místě na mapě dříve byli, můžete využít rychlé cestování. To však nefunguje jako obyčejný teleport, nýbrž vaše postava se sama pohybuje po herní mapě, kde lze narazit na milé i nemilé události. Čas přitom běží, kvůli čemuž má hlad a je unavená.

Kingdom Come se ukládá na důležitých místech automaticky, případně můžete sami manuálně dvěma způsoby: buď se vyspat ve vlastní posteli nebo vypít silný gin, který vás také nakopne v příštích okamžicích. V závěru videa pak spatříte malý úryvek z hlavní příběhové linie, kdy jedete na koni a uprostřed louky vás někdo přepadne.

Read this next