Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Shadow of the Colossus nejlepším remakem všech dob

Technický rozbor.

Ještě předtím, než se zítra vynoří první recenze Shadow of the Colossus pro PS4 (Alza.cz), přišli kolegové z Digital Foundry s technickým rozborem novinářské verze. Z výsledku práce studia Bluepoint byli naprosto nadšeni, protože zachovává atmosféru originálu pro PS2, přičemž souběžně vše posunuje na novou vizuální úroveň. Díky kombinaci nových grafických podkladů s výkonným enginem prý dostanete jednu z nejhezčích her této generace a jeden z nejlepších remaků, co kdy vznikl:

Watch on YouTube

Převodu hry na moderní hardware prý byla věnována opravdu náležitá péče, takže herní svět na vás působí stále velmi rozlehle a díky výkonu PS4 Pro vidíte detaily mnohem více do dálky. Hráč prý má pocit, že je v obrovském prostředí, aniž by však musela hra vykreslovat veškerou geometrii.

Přepracovány byly všechny kamenné zdi chrámu, které ještě vyšperkovává nový systém pro nasvícení a zlepšuje tak celkovou atmosféru. Jako by šlo o přirozenou evoluci, ale při zachování původní vize od Team Ico. Hloubku do toho přidává nové stínování a volumetrické nasvícení, kterého si všimnete zejména na dně kaňonu.

PlayStation 4
PlayStation 3
PlayStation 2
Změny v barevné paletě
PlayStation 4
PlayStation 3
PlayStation 2
Důraz na drobné detaily
PlayStation 4
PlayStation 2
Detailnější vegetace oproti originálu
PlayStation 4
PlayStation 2
Volumetrické nasvícení
PlayStation 4
PlayStation 2
Větší dohled v cutscénách i při hraní

Read this next