Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Denuvo pryč ze Snipera, pomohlo to výkonu?

Ano i ne.

O tom, jestli teď už Rakušany prodaná protikopírovací ochrana Denuvo zhoršuje hardwarovou náročnost her, se toho napsalo hodně. Někteří, včetně vývojářů, tvrdí, že ano, zatímco jiní to rezolutně popírají.

Jelikož bylo nyní Denuvo patchem odstraněno z loňské střílečky Sniper: Ghost Warrior 3 (Alza.cz), dovolilo to otestovat, jestli se to nějak pozitivně projevilo na výkonu.

DSOGaming zjistili, že se výrazně zkrátilo počáteční nahrávání, takže se ve hře ocitnete mnohem rychleji než dříve. To může mít s tzv. antitamper technologií nepochybnou souvislost, když se už teď nemusí složitě ověřovat originální původ a zároveň to maskovat před dotěrnými crackery.

Watch on YouTube

Nicméně chod samotné hry zůstal stejně mizerný jako předtím. Na stroji o konfiguraci Intel i7 4930K přetaktovaný na 4.2Ghz, s 8GB RAM, GTX980Ti, Windows 10 64-bit a posledními ovladači GeForce nedošlo k žádnému nárůstu plynulosti, vše šlape i bez Denuvo úplně stejně.

Na nastavení 1080p a vysoké detaiy ve Sniperovi 3 stále dochází k propadům framerate na úroveň 41, i když už to nelze svádět na ochranu. Patrně to je kvůli tomu, že tahle konkrétní hra je náročná hlavně na grafickou kartu, nikoli na procesor jako jiné tituly, kde by odstranění Denuvo mohlo být znát více.

Otázkou také je, jestli by vůbec tohle odstřelovací akci něco pomohlo, když i sami tvůrci přiznali, že s otevřeností světa, jeho komplexností a enginem přecenili své síly. Více na DSOGaming zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Sniper: Ghost Warrior 3

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments